Recept van de maand november
16 november 2023

Recept van de maand november

De Niet Nadenken Risotto Met Kippendij

Aantal personen: 3-4 personen
Bereidingstijd: 50 min.

Benodigdheden:
Plus verspakket risotto

Inhoud:
Venkel
Courgette
Ui
Citroen
2 Groentebouillonblokjes (20g)
Teentje(s) knoflook
Takje(s) rozemarijn
Takje(s) tijm
Zakje risottorijst (300g)

Zelf toevoegen:
4el (olijf)olie
Parmezaanse kaas (of 30+ kaas)
1l water
Peper
Kippendijen (400 gram)
1 extra courgette

Bereidingswijze:
1. Maak de groenten schoon. Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne halve schijfjes. Snijd de venkel doormidden, verwijder de kern en snijd in flinterdunne halve schijfjes. Was de kruiden. Ris de kruiden van de takjes en hak fijn. Was en boen de citroen schoon en rasp de schil. Bewaar de citroen om het sap naar smaak over de risotto uit te kunnen persen. Snij de kippendijen in blokjes.
2. Kook 1l water en los hier 2 blokjes groentebouillon in op. Er is ca. 700-800ml nodig voor het recept.
3. Verhit 2el (olijf)olie in een ruime hapjes- of braadpan en bak de venkel en courgette op middelhoge temperatuur ca. 5-7 min. Houd deze groenten apart. Bak ondertussen de kippendijen in een andere pan.
4. Verhit 2el (olijf)olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook op middelhoge temperatuur tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee tot deze rondom glazig en vettig is. Voeg 1 deel van de bouillon toe en verlaag de temperatuur. Voeg de rest van de bouillon in delen toe en roer voorzichtig door. Probeer de risotto alleen tijdens het toevoegen van de bouillon door te roeren om zo de lekkerste risotto op tafel te kunnen zetten.
5. Na 15 min. garen van de risotto kunnen de courgette, venkel, citroenrasp naar smaak en kruiden erbij en mag het geheel nog 20 min. gegaard worden. Proef tussendoor of de risotto al gaar is. Op het einde mogen de kippendijen erbij
6. Voeg voor het opdienen van de risotto naar smaak Parmezaanse kaas (of 30+ kaas), citroensap en peper toe.

Overzicht