Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Waarom naar de sportfysiotherapeut?
De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het revalideren van patiënten/sporters. Zo zien we veel sporters na voorstekruisband reconstructie, artroscopie knie/heup/schouder, (gefixeerde) botbreuken, spier of ligament scheuren, overbelasting blessures  en vele andere problemen.
Binnen de revalidatie richten we ons op het weefselherstel van het getroffen deel en zullen we aan de hand van deze wetenschap de sporters revalideren. Dit houdt in dat we in begin fases volgens protocol werken maar ook zo snel mogelijk een koppeling proberen te maken naar sport. Om sporters volledig te revalideren zal er in de eindfases ook altijd een koppeling zijn naar de sport om de sporter in kwestie zo veilig mogelijk terug te laten keren naar sport.

Naast revalideren speelt preventie, voorlichting en advies ook een belangrijke rol binnen het domein van de sportfysiotherapeut. Zo adviseren we sporters hoe ze weer kunnen terug keren naar sport en hoe ze mogelijk blessures kunnen voorkomen. Ook voeren wij preventietrainingen uit om mogelijke blessures te voorkomen. Met deze benadering richten we ons op kwalitatief correct bewegen en proberen we de zwaktes in de beweging er uit te halen. Zo zijn we bezig met preventie maar proberen we de sporter ook naar een hoger niveau van bewegen te tillen.
Binnen deze praktijk werkt de sportfysiotherapeut nauw samen met de manueel therapeut. Nadat de mechanische problemen opgelost zijn nemen wij het over om te zorgen dat de patiënt weer functioneel kan gaan bewegen. Ook voorkomen we mogelijk op deze manier recidief.
Naast de samenwerking binnen de praktijk werken wij samen en/of overleggen wij met de orthopeden, chirurgen en sportartsen hier uit de omgeving.

Sporten waar wij veel kennis over hebben door eigen sportervaring:
- voetbal
- hockey
- tennis
- hardlopen
- crossfit
- turnen / trampolinespringen
- dansen
- basketbal
- volleybal
- zwemmen
- golf
- rugby
- wielrennen / mountainbiken

Sport Inloopspreekuur
Bent u een sporter op amateur of professioneel niveau en heeft u al een tijdje last van een
vervelende (sport)blessure of wilt u graag advies? Kom dan langs tijdens ons inloopspreekuur.
Tijdens dit spreekuur zal er een screening van 15 min plaatsvinden, deze zal bestaan uit een
aantal vragen en een onderzoek. Na afloop zal worden bekeken of verdere behandeling
nodig is of dat advies voldoende is.
Elke zaterdagochtend tussen 11.15-12.00 uur is er een (sport)fysiotherapeut aanwezig om u te helpen met uw klacht.

Goed om te weten:
De eerste keer bestaat uit een screening en een onderzoek, u wordt dan nog niet behandeld, maar krijgt wel adviezen en er kan een behandeling ingepland worden indien nodig.
Aan deze screening zijn geen kosten verbonden!
Aanmelding en een verwijzing van de huisarts is niet nodig.