Wat is Echografie?

Wat is Echografie?

Echografie (MSU; Musculo Skeletal Ultrasound) is een onderzoeksmethode om met behulp van ultrageluid een groot deel van de anatomie en pathologie (ziektebeelden) van het houdings- en bewegingsapparaat in beeld te brengen. Er wordt informatie verkregen over de vorm, de ligging en structuur van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten.
Echografie wordt binnen onze praktijk gebruikt als aanvullende diagnostiek en als middel om processen beter te kunnen evalueren. Het in beeld brengen van pathologie c.q. het uitsluiten daarvan bepaalt mede de keuzes die gemaakt dienen te worden t.a.v. behandelplan en/of verwijsbeleid.

Indicatiegebieden

Er kan gekeken worden naar de volgende structuren: spieren (scheuren, kalkneerslag), pezen (ontstekingen, scheuren, kalkneerslag), slijmbeurzen  (ontstekingen), kraakbeen (gewrichtsslijtage), botten (botbreuken, losse botfragmenten) en zenuwen (bijvoorbeeld bij Carpaal Tunnel Syndroom). 

Kosten en vergoeding
Er is binnen de fysiotherapie nog geen aparte vergoedingsregeling voor echografie.  Wij declareren een echografisch onderzoek als eenmalig fysiotherapeutisch consult bij uw zorgverzekeraar. Als u aanvullend verzekerd bent zal dit consult worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Als u niet aanvullend verzekerd bent zult u de kosten voor de echografie zelf moeten betalen. De kosten bedragen € 52.50.

Wat is Epte?

Heb je chronische peesklachten?  Last van je achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees, schouderpezen of je liesblessure? En alles al geprobeerd? En nog steeds klachten? Dan is EPTE misschien de oplossing voor je. Een innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen. De behandeling gebeurt alleen maar door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE therapeuten.

In zogenoemde “jip-en-janneke taal” samengevat: Met het dunne naaldje in de pees veroorzaakt de milde stroom een effect waardoor de pees weer nieuwe bindweefsel vezels gaat aanmaken.

Aart Warnaar kan je er alles over vertellen en ook, na een intake en echografisch onderzoek, vertellen of EPTE iets voor jou kan betekenen. Wilt u een afspraak maken dat kan telefonisch, per email of ons contact formulier.

Bron: https://www.eptenederland.nl/

Wat is Epte?