Voetenspreekuur

Voetenspreekuur

Loop en beweeg spreekuur (tot 18 jaar) 
 

Een gecombineerd spreekuur Kinderfysiotherapie en Podotherapie  


Fysiotherapiepraktijk de Graven Esch en Voetcentrum Wender bieden de mogelijkheid het looppatroon van uw kind te beoordelen. Door onze kennis van motoriek en de (kinder)voet met elkaar te combineren willen wij graag uw vraag tav de kindervoet met de daarbij gepaard gaande motoriek beoordelen.  


 

Waarom? 

In de praktijk zien we met regelmaat kinderen met afwijkende looppatronen in combinatie met voetproblemen. Een vroege interventie is in sommige gevallen zeer gewenst om zo problemen in de toekomst voor te zijn. In een aantal gevallen zal het ‘door de groei’ verbeteren, maar ook zeker is hier soms wat sturing in nodig van een podotherapeut of kinderfysiotherapeut.  


 

Het spreekuur 
Het beoordelen van het looppatroon en de voet staat centraal in dit spreekuur. De kinderfysiotherapeut zal een beoordeling geven over de motoriek en of er bijzonderheden zijn in de spierspanning of bewegelijkheid van de gewrichten. De podotherapeut beoordeeld de stand van de voeten, knieën en rug in combinatie met het beoordelen van het looppatroon. 


 

Vervolg 
Wij horen vaak de vraag van ouders: “Moeten we hier wat mee?”. Deze vraag willen we graag voor jullie beantwoorden in loop en beweeg spreekuur. 
 

U krijgt een vrijblijvend advies van onze therapeuten. Dit advies kan variëren van oefeningen, schoenadvies of zooltjes tot het verder beoordelen van de motoriek door een kinderfysiotherapeut.  


 

Voor wie? 
Kinderen tot 18 jaar die klachten ervaren tijdens het lopen en/of sporten. Dit kan dit zijn; veelvuldig vallen of struikelen, niet lang willen lopen, een opvallend looppatroon of met de voeten naar binnen lopen. Maar denk ook aan pijn in hak, platvoeten of veelvuldig op de tenenlopen.  


 

Wanneer? 
Het spreekuur vindt plaats op dinsdag (elke 6 weken) van 16.30u tot 17.30u. Houdt de social media kanalen van fysiotherapiepraktijk de Graven Esch in de gaten voor de actuele data. Of bel met de praktijk. 

20-12-2022

31-01-2023

14-03-2023

25-04-2023

Graag vooraf aanmelden via info@fysio-gravenesch.nl of via 0546 81 69 23. 


 

Waar? 
Fysiotherapiepraktijk de Graven Esch, aan de Winkelsteeg 1 in Almelo. 


 

Kosten?  
Dit spreekuur is kosteloos.