Wat is het Carpaal Tunnel Syndroom?

Wat is het Carpaal Tunnel Syndroom?

Het Carpaal Tunnel Syndroom is een beknelling van de middelste zenuw (Nervus Medianus) bij de pols. Deze zenuw verloopt van de onderarm naar de handpalm via een tunnel (de carpale tunnel) die wordt gevormd door de handwortelbeentjes en een stevig peesblad (de dwarse polsband) aan de handpalmzijde van de pols. Door die tunnel lopen ook de buigpezen van de vingers. De beknelling van de zenuw ontstaat door zwelling van het bindweefsel, waardoor de druk in de tunnel toeneemt.

Klachten:

  • Een prikkelend en pijnlijk gevoel of hinderlijke tintelingen in de vingers en in de handpalm.
  • Een doof gevoel in de handpalm en in de vingers. Soms een gevoel alsof de hand opgezwollen is.
  • Een uitstralende pijn naar de onderarm, de elleboog en de schouder.
  • Soms krachtverlies in uw hand waardoor u zomaar dingen kunt laten vallen.

Heel vaak komen deze klachten in de loop van de nacht voor en zorgen ervoor dat u wakker wordt. Hoewel de klachten meestal aan één hand voorkomen, kan het ook gebeuren dat men last krijgt van de andere hand..

Werkwijze Phystrac tractie therapie

De werkwijze van de Phystrac is even simpel als doeltreffend. Het apparaat 'trekt', via een band om de pols aan de onderarm, terwijl de elleboog en onderarm met banden op de juiste plaats worden gehouden. De behandeling bestaat uit het geven van tractie aan de pols volgens een protocol. Fysiotherapiepraktijk De Graven Esch biedt de mogelijkheid om patiënten met een Carpaal Tunnel Syndroom op deze wijze te behandelen.
De behandeling valt onder de vergoeding fysiotherapie van uw zorgverzekeraar.

Wilt u een afspraak maken dat kan telefonisch, per email of ons contact formulier.

Werkwijze Phystrac tractie therapie