Recept van de maand
20 juli 2022

Recept van de maand

Ramen voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 100 gram Shiitake
  • 250 gram kastanjechampingnons
  • 270 gram noedels
  • Bosje bosui
  • 3 tenen knoflook
  • Blokje gember
  • Eetlepel misopasta
  • Eetlepel sojasaus
  • Eetlepel ketjap
  • 15 gram gedroogde paddestoelen
  • Liter groentebouillon
  • 2 baby paksois
  • 4 eieren
  • Sesamzaad
  • 300 gram kipfilet


Bereiding:
Ruim van tevoren de kip marineren. Dit heb ik gedaan met ketjap, olijfolie, een beetje chilipeper (niet teveel voor de kleine man) en uiteraard knoflook.
In de ene pan gaart de gesneden kastanjechampignon en de shiitake, in de andere pan de gemarineerde kip. Nadat het gaar is houd ik dit apart.

De pan waarin de champignon zat gebruik ik nog een keer om de bosui, knoflook en gember te fruiten. Daarna voeg ik hier een liter groentebouillon toe (1 blokje voor 1 liter). Met een soeplepel haal ik er een schep uit en hier voeg ik de misopasta en sojasaus toe. Als dit goed gemengd is gaat het weer terug de bouillon in samen met de gedroogde paddenstoelen.
Het vuur gaat weer omlaag zodat het zachtjes doorkookt.

In een andere soeppan kook ik 3 gewassen eieren; hardgekookt 10 minuten. Na 5 minuten koken komen de gewassen paksoi en de noedels erbij. Zo is het heel efficient tegelijkertijd klaar. Nadat het kokende water weggegooid is spoel ik de ingrediënten af met koud water.

De bouillon met inmiddels niet meer droge paddenstoelen wordt in ons geval verdeeld in 3 ongelijke porties en gegarneerd met het groene deel van de bosui en sesamzaadjes.
De verdere aankleding is met een gehalveerd ei, paksoi, noedels, stukjes kip en de champignonmix. Eet smakelijk!

Overzicht