Recept van de maand september
15 september 2023

Recept van de maand september

De Prettig Pittige Pasta met ‘Nduja, cherrytomaten en burrata van Ireen

Benodigdheden voor 4 personen:

3 teentjes knoflook
Olijfolie om in te bakken
2 el tomaten puree
1 kg. Cherrytomaten, gehalveerd
60 gram verse basilicum
400 gram pasta (voorkeur paccheri of rigatoni)
200 ml. Olijfolie
100 gram ’nduja
2 bollen burrata
Peper en zout
Chilivlokken

 

Bereiding:

1. snijd de cherrytomaten doormidden en zet even opzij.
2. Snijd de knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en bak hier de knoflook in aan. Let op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg wat chilivlokken, peper en zout.
3. Voeg de tomaten toe aan het knoflookmengsel, samen met de helft van de basilicumblaadjes. Bak op hoog vuur, al roerend, tot de tomaten beginnen te barsten. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Maak de helft van de tomaten voorzichtig kapot met een houten lepel. Bak verder op lag vuur, al roerend, tot er een grove ingedikte saus ontstaat. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
4. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar wat van het pastawater voor de saus.
5. Mix de olijfolie met de overgebleven basilicum tot een gladde olie in een blender of met een staafmixer (hoeft niet perse)
6. Proef de tomatensaus en voeg, als de saus zuur is, een klein beetje suiker toe. Roer vervolgens de ’nduja goed door de saus. De ‘nduja is zo zacht dat deze helemaal door de saus wordt opgenomen.
7. Roer de pasta samen met een klein beetje pastawater door de tomatensaus.
8. Verdeel de pasta over de borden. Breek de bollen burrata met je handen en verdeel over de borden. Besprenkel met wat basilicumolie. Top af met een flinke draai peper.

 

Overzicht