Recept van de maand maart
17 maart 2023

Recept van de maand maart

De gezellige Shakshuka van Marieke

Ingrediënten voor 4 personen

  • Cannellinibonen (pak) 2
  • Paprika (st) 2
  • Tomaat (st) 2
  • Mexicaanse kruiden (tl) 6
  • Tomatenblokjes met ui (pak) 2
  • Verse koriander (g) 10
  • Feta (g) 100
  • Eieren (st) 8
  • Bruine tortilla (st) 8
  • Groentebouillonblokje (st) 1
  • Peper & zout naar smaak

Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 210 gr. Laar de cannellinibonen uitlekken in een zeef. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de tomaat en paprika in blokjes van ongeveer 1 cm.

Shakshuka maken
Verhit ½ eetlepel olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak 6 theelepels Mexicaanse kruiden op middelhoog vuur. Doe de tomaat, paprika, tomatenblokjes en de cannellinibonen bij de kruiden in de hapjespan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, roer goed door en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Topping klaarmaken
Snijd ondertussen de koriander grof en verkruimel de feta

Eieren toevoegen

Maak ruimte in de hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8-10 minuten stollen. TIP: de gaartijd is sterk afhankelijk van de grootte van je pan.

Haal de laatste 4 min de deksel van de pan en zet het vuur hoger om overtollig vocht te laten verdampen.

Tortillachips maken
Snijd ondertussen de tortilla’s in pizzapunten. Besprenkel ze met wat olijfolie en Mexicaanse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tortillachips over een bakplaat met bakpapier en bak 4-5 minuten in de oven. TIP: een gewone zak tortillachips kan natuurlijk ook!

Serveren
Serveer de shakshuka in een pan en garneer met de feta en koriander. Serveer de tortillachips ernaast om mee te dippen.

 

 

Overzicht