In de buurt
22 december 2022

In de buurt

 

Aart Warnaar (56), oprichter van fysiotherapiepraktijk De Graven Esch, heeft de knoop doorgehakt: hij gaat samen met zijn protegé Jorik Weierink (34) de praktijk leiden. “Dit partnerschap zal onze dienstverlening alleen maar verbeteren. We vullen elkaar heel goed aan”, vertelt Aart.

Jorik en Aart werken sinds 2009 met elkaar. De klik was er meteen. “Wij zijn allebei serieus met ons vak bezig”, legt Jorik uit. “We delen de passie én hebben daarnaast veel raakvlakken. Eigenlijk waren we al heel snel vrienden!”

Sinds 2001 een begrip in Almelo

Zwitserland, Duitsland, Amerika en toen Almelo! Na jarenlang in het buitenland te hebben gewerkt besloot Aart om het vak waarin hij zijn passie had gevonden hier, in Almelo, verder uit te gaan oefenen. In 2001 begon het avontuur van Aart en zijn vrouw Ginny aan de Haven Noordzijde; in het Scheepvaarthuis in 2 kleine behandelkamers. De praktijk groeide en werd een begrip in Almelo.

Al snel hadden ze meer ruimte en personeel nodig. Aart blikt terug: “Ik verhuisde met de praktijk uiteindelijk naar de wat grotere ruimtes op de begane grond van Het Scheepvaarthuis. Met de verhuizing kwam ook het aannemen van nieuw personeel”. In 2009 stapte Jorik aan boord, ook zo’n wereldreiziger. Jorik bleek een serieuze therapeut. “Dat we uiteindelijk partners zouden worden is eigenlijk de kers op de taart” stelt Aart tevreden.

 

Lees verder onder de foto >

Aart en Jorik staan klaar om jou te helpen | Fysiotherapiepraktijk De Graven Esch

Een nieuw onderkomen

Tien jaar lang was Het Scheepvaarthuis de uitvalsbasis van Aart zijn fysiotherapiepraktijk. Dat hij verknocht was aan de locatie is niet zo gek. “Dit is waar het allemaal begon. Toen ik in 2011 hoorde dat de gemeente het gebouw wilde slopen, vond ik dat erg jammer.” Jorik vult aan: “Ik werkte hier amper twee jaar, maar gelukkig hadden we al snel een nieuwe plek met genoeg ruimte gevonden.”

Samen met een tandarts, huisarts, podotherapeut én een psycholoog openden zij een gezondheidscentrum. Inmiddels is hier een ergotherapeut aan toegevoegd. En het was maar goed ook dat deze grote ruimte op hun pad kwam, want de fysiotherapiepraktijk bleef groeien. Inmiddels bestaat het team uit ruim 20 gedreven mensen en voor elke doelgroep hebben ze een specialist in huis.

Jorik heeft alle ontwikkelingen van Aart & Ginny meegemaakt; van het Scheepvaarthuis tot Fysiotherapiepraktijk De Graven Esch. De praktijk zit dit jaar alweer 10 jaar in het mooie gezondheidscentrum aan de Winkelsteeg. En daarnaast is er óók nog een tweede locatie geopend in de Klokkenbelt.

Lees verder onder de foto >

Jorik en Aart voor hun praktijk | Fysiotherapiepraktijk De Graven Esch

Alles onder één dak

In het gezondheidscentrum zijn naast Aart en Jorik met hun fysiotherapiepraktijk ook andere specialisten te vinden. Dit is praktisch voor patiënten. “Je kan voor al je klachten naar één plek toe”, vertelt Jorik. “Dit is handig voor patiënten en voor de specialisten. Wijst de huisarts je door naar een fysiotherapeut? Dan kun je gelijk bij ons terecht en zijn er korte lijnen voor wat betreft behandelingen en doorverwijzingen.” 


De fysiotherapiepraktijk zelf heeft óók veel specialisten onder één dak. “We hebben twintig mensen in dienst die allemaal hun eigen expertise hebben” vertelt Aart. “Jorik heeft zich bijvoorbeeld na de opleiding tot fysiotherapeut gespecialiseerd als manueel therapeut.” Jorik vult hem aan: “Daarnaast hebben we fysiotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het behandelen van ouderen, sporters of kinderen. We zijn eigenlijk van alle markten thuis!”. De praktijk is gegroeid naar een expertisecentrum met veel kennis, iets waar ze trots op mogen zijn.

Contact

Heb jij klachten en zoek je een fysiotherapeut die jou daarbij kan helpen? Fysiotherapiepraktijk De Graven Esch heet jou altijd welkom. “Wij hebben altijd ruimte voor extra cliënten! Wat de klacht ook is, wij hebben de expertise in huis.”

Overzicht