Nieuwsbrief

NIEUWSBRIEF 2018
 

 RUIMTE TE HUUR
 
In ons mooie gezondeidscentrum De Graven Esch is nog ruimte te   huur voor therapeuten, coaches, masseurs en/of andere   dienstverleners. 
 Deze ruimtes kunnen per dagdeel of incidenteel gehuurd worden.
 Voor meer informatie kun je contact opnemen met 0546-816923 of   emailen naar info@fysio-gravenesch.nl 


 BOOTCAMP EN WALKING BOOTCAMP
  
 Op dinsdagavond en/of donderdagavond sporten in de buitenlucht? 
 Maak kennis met Etienne en Florian, onze Bootcamp instructeurs.
  
 Bootcamp is hardlopen, interval training afgewisseld met fitness     oefeningen in de natuur.
 
Met Walking Bootcamp  gaan we niet rennen of springen, maar doen we aan  (snel)wandelen waarbij je tussentijds op je eigen niveau kracht, coördinatie- en lenigheidsoefeningen doet.
De training is dus geschikt voor iedereen die niet wil/kan rennen en/of springen.

Voor meer informatie over tijden, kosten en deelname; neem een kijkje op de website of neem contact op met onze praktijk!

 NEUROREVALIDATIE
 
Onze collega’s Lionne van Buiten en Maureen  Platenkamp hebben zich  gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met Niet Aangeboren  Hersenletsel (NAH).

 Met neurorevalidatie wordt geprobeerd het zoveel mogelijk zelfstandig f  functioneren te verbeteren of onderhouden na een beroerte, bij een  (partiële) dwarslesie, MS,  Parkinson of dementie. De problemen die deze  patiënten ondervinden kunnen op verschillende gebieden liggen: medisch (bloeddruk, suikerziekte, parese), cognitief (afasie, geheugen, vooruit zien), emotioneel (angstig, depressief), gedragsmatig (apathisch, ontremd).
Na thuiskomst van het ziekenhuis of een revalidatieperiode gaan wij de behaalde doelstellingen nog verder verfijnen, onderhouden of om aan nieuwe doelstellingen werken die van belang zijn in het alledaags functioneren. Samen met de patiënt wordt gekeken wat hij/zij belangrijk vindt en wat haalbaar is. Dit is voor iedere patiënt verschillend. Het accent tijdens de trainingen ligt op het verbeteren van de conditie, de mobiliteit en de spierfunctie (kracht). Inactiviteit en vermoeidheid worden hiermee aangepakt. 

INLOOPSPREEKUUR SPORTERS  GRAVEN ESCH
Iedere zaterdag, tussen 11.15 en 12.00 uur hebben wij een inloopspreekuur voor sporters op onze  fysiotherapiepraktijk De Graven Esch aan de Winkelsteeg 1A.
 
INLOOPSPREEKUUR FYSIOTHERAPIE MHC EN AVC HERACLES
Wij bieden ook fysiotherapie aan bij:
MHC (Mixed Hockeyclub Almelo) en bij AVC (Almelose Voetbal Club)

Hockeyers en voetballers met fysieke klachten kunnen terecht op het inloopspreekuur bij hun vereniging. Tijdens dit inloopspreekuur zal de blessure/klacht onderzocht worden. Mocht een behandeling raadzaam zijn, wordt er een afspraak gemaakt met een van onze fysiotherapeuten.

Het inloopspreekuur bij MHC is:
Woensdag en vrijdag 18.00-18.30

Het inloopspreekuur bij AVC is:
Maandag van 18.30 tot 19.30

INLOOPSPREEKUUR SPORTCENTRE JMR
Onze fysiotherapeuten zullen bij JMR aanwezig zijn voor vragen, advies of onderzoek van sportgerelateerde klachten. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken en er zijn geen kosten aan verbonden. Mocht een behandeling raadzaam zijn, wordt er een afspraak gemaakt met een van onze fysiotherapeuten.

Het inloopspreekuur bij JMR is:
Maandag en donderdag tussen 18.00 en 19.00

 DE GRAVEN ESCH EN COPD
 
Vanaf nu kunnen patiënten met de diagnose COPD gebruik maken van   een  specifiek behandelprogramma bij onze praktijk.
 Onder begeleiding van onze collega Rutger Hoefnagels wordt een  behandelprogramma opgesteld. Dit behandelprogramma gaat uit van   de  belastbaarheid-  en de hulpvraag van de patiënt.
 Aan de hand daarvan worden de behandeldoelen bepaald.
 
De oefentherapie wordt gegeven bij Sportcentre JMR, waarmee Fysiotherapiepraktijk De Graven Esch een samenwerkingsverband heeft.
Hier staan alle benodigdheden om te trainen en een behandelkamer om de patiënt te onderzoeken of te meten.

KINDERTEAM ALMELO
Kinderteam Almelo is een samenwerkingsverband van logopedisten, kinderfysiotherapeuten, psychomotorisch therapeut, orthopedagoog, psychosociaal therapeut en GZ-psycholoog. Kinderteam Almelo is er voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar met vragen op alle ontwikkelingsgebieden. Wij hebben kennis in huis op alle ontwikkelingsgebieden. Bij ons hoeven ouders/verzorgen hun verhaal maar één keer te vertellen. Na gedegen onderzoek zal er een gezamenlijke rapportage volgen. Wij hebben ons ten doel gesteld dat we een situatie willen bereiken waarin het kind zich optimaal kan ontwikkelen. Gedurende het onderzoeks- en behandeltraject zal één behandelaar de rol van casemanager op zich nemen. 

 WHATSAPP
  Voor zaken, vragen of dingen die niet kunnen wachten tot de volgende   dag zijn we nu ook 's avonds en in het weekend bereikbaar!

 Alleen voor de WhatsApp: 06-83666132