Wat is BeLife

Wat is BeLife

BELIFE; Wij geloven in de kracht van mensen.
Onze praktijk maakt onderdeel uit van het BeLife netwerk en mag zich dan ook een BeLife behandelcentrum noemen.

BeLife staat voor persoonsgerichte en kwalitatief hoogwaardige zorg. Wij bieden medisch specialistische revalidatiezorg aan mensen die langdurig fysieke en/of mentale klachten ervaren. BeLife is er voor mensen die optimaal willen participeren na een medische behandeling, chronische ziekte of beperking en zo vitaal mogelijk willen leven. Eén multidisciplinaire professionele aanpak met persoonlijke doelen en een behandelplan op maat. Bij ons staat jouw hulpvraag centraal.

In 1 van de 8 expertise centra (bijvoorbeeld in Apeldoorn) vindt na verwijzing van huisarts, medische specialist of bedrijfsarts de intake plaats. Hier geeft BeLife je maat en getal aan je fysieke en mentale belastbaarheid. Om deze te meten, wordt een set van uitgebreide meetinstrumenten in. Waaronder een hoogwaardig inspanning fysiologisch onderzoek, waarmee inzichtelijk gemaakt wordt welke trainingswijze en intensiteit passend is en welke vorderingen er zijn geboekt. Ook psychologische testen en gevalideerd fysiotherapeutisch onderzoek maken onderdeel uit van deze meetinstrumenten. 

 

Aanmelding

Na je aanmelding wordt er een afspraak met je gemaakt en start het behandelplan. Samen met jou stellen we persoonlijke en haalbare doelen. Door jouw inzet en onze intensieve multidisciplinaire aanpak komen we samen tot het beoogde resultaat en wordt jouw mate van participatie, zelfredzaamheid en zelfstandigheid vergroot.

Je volgt bij ons in de praktijk drie of vier maanden lang, een intensief en op maat gemaakt behandelprogramma. Tijdens deze behandelfase begeleiden we je op fysiek- en mentaal vlak. Naast trainingen bij onze fysiotherapeut kunnen ook de afspraken (indien nodig) bij de psycholoog en ergotherapeut bij ons in de praktijk plaatsvinden. Elke zeven weken vindt een tussentijdse evaluatie in het expertise centrum plaats.

Tijdens de eindmeting wordt door het team van zorgprofessionals in het expertise centrum beoordeeld of de gestelde doelen zijn behaald. De revalidatie arts bepaalt of er nog nadere behandeling of nazorg nodig is.

Annemarie Kooijmans kan u hier van alles over vertellen of ga naar http://belife.nlFysergo en BeLife zijn een ISO 9001 gecertificeerd landelijk werkend interventie & advies bedr

Aanmelding